NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

CO MĚ ZAUJALO NA JEDNÁNÍ ZASTUPITELŮ č. 25

Vloženo 24.06.2022.

Bylo to předposlední Zastupitelstvo v tomto volebním období.
Dovolil jsem si zaznamenat své postřehy z toho jednání.

Komentář Novoměstského kurýra:

1. Kvalita přenosu zvuku měla časté výpadky zaviněné zřejmě problémy s některými mikrofony ale asi i s neznalostí některých vystupujících, jak s nimi zacházet, zejména vzdálenost od úst. A tak se stalo, že několik příspěvků zastupitelů za ODS na začátku vůbec nebylo slyšet, uvidíme, jak se s tím vypořádá zvukový záznam. Ale i v průběhu jednání některým vystoupením vůbec nebylo rozumět. Smutné.

2. Promítané obrazy pro veřejnost ve videu nebyly v některých případech vloženy na obrazovku samostatně a tak divák doma u počítače nic neviděl.

3. Oprava Družební ulice se chce provádět letos v části od ulice TGM k ulici U lípy.

4. V prostoru "Kasárna" se musí řešit řada věcí, takže termín zahájení nějaké výstavby zatím není znám. Bude se muset např. udělat změna Územního plánu, která bude trvat prý cca 3/4 roku (?).

5. Pan Maur sdělil, že už nebude kandidovat.

6. Na programu byl jeden bod: 04-07 - Zpráva o naplňování Strategického plánu" O podkladu, který zastupitelé obdrželi se prakticky vůbec nejednalo, např. jak se daří naplňovat jednotlivé body. Já to podrobně rozeberu v rubrice "Novoměstského kurýra" s názvem "Strategický plán - teorie a praxe". Dlouhou dobu se tam mluvilo o tom, zda bourat nyní nebo později ten dům v Nerudově ulici (navrhli zast. ODS to odložit). Při této diskusi se zcela tragicky ukázala ta neschopnost současného vedení města se důstojně vyhrabat z toho zmatku řešení toho celého, dnes "smutně proslulého" tzv. "Zlatého trojúhelníku". Nové vedení, které po volbách nastoupí, to opravdu nebude mít lehké. Mimochodem, odložení bourání neprošlo.

7. Dost dlouho se tam diskutovalo o oplocení zahrady Matoušových v Husově ulici. Opakovaně tam zaznělo, že by se mělo měřit všem stejným metrem, jako příklad byla uvedena Nerudova ulice a tamní výstavba. Podrobnosti snad budou v zápise.

8. Pan Němeček sdělil, že nebude kandidovat.

9. Pan Tymel sdělil, že by chtěl pokračovat.

10. K současnému stavu hotelu Metuj bylo sděleno, že zpracovatel projektu shledal stav stavby docela špatný, že by se muselo hodně bourat a stavět znova. Takže významný nárůst nákladů. Město to zastavilo a chce aby nezávislý arbitr posoudil, jak to vlastně s tou stavbou je. Takže - možná, že tam ty byty nakonec nebudou (názor Novoměstského kurýra) a zvítězí hotel pro turisty s budoucím napojením na to krásné údolí.

11. Pan Hable sdělil, že už nebude kandidovat na starostu a pravděpodobně ani na zastupitele.

12. Pan Hovorka sdělil, že vyhlášení soutěže na kino by mohlo být k 15.7.2022, ukončení k 4.11.2022.

13. Pan Kašpar (z veřejnosti) měl celkem docela dlouhý příspěvek na téma "Kasárna" ale já jsem díky nekvalitnímu přenosu vůbec nerozumněl. Tak uvidíme co bude ve zvukovém záznamu a v zápise.
Jindřich Buchal.